A bevásárló kosara üres

Kosár megtekintése

17th FINA World Championships Budapest - Jegyek fina©

17th FINA World Championships Budapest

Óriás toronyugrás / High DivingElfogyott

Batthyány tér / Dunapart, BudapestHUN
Péntek, 28. Július 2017, 12:00

Óriás toronyugrás / High DivingElfogyott

Batthyány tér / Dunapart, BudapestHUN
Szombat, 29. Július 2017, 12:00

Óriás toronyugrás / High DivingElfogyott

Batthyány tér / Dunapart, BudapestHUN
Vasárnap, 30. Július 2017, 12:00

Info

A magyar sport eddig soha nem látott, hatalmas lehetőséget kapott: 2017-ben Magyarország lesz a házigazdája a 17. úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó, óriás-toronyugró és nyíltvízi úszó világbajnokságnak.

Az óriás-toronyugrás versengése a Batthyány tér dunai partszakaszánál felállított ideiglenes medencében, Budapest lélegzetelállító épületével, a Parlamenttel szemközt kerül megrendezésre.

A Magyarország első miniszterelnökéről elnevezett tér a FINA Világbajnokság egyetlen budai helyszíneként szolgál majd, amit a turisták nemcsak egyedi, történelmi jelentőségű épületei (Szent Ferenc Sebei Templom, Szent Anna-plébánia, Vásárcsarnok), hanem a fantasztikus dunai panoráma miatt is előszeretettel keresnek fel.

A tér tulajdonképpen már 2003-ban bekapcsolódott a nemzetközi sportéletbe, hiszen akkor rendezték meg először a Duna felett a Red Bull Air Race repülőverseny-sorozat magyarországi viadalát, melyet tízezrek figyeltek a partról.

A Batthyány tér 2017 nyarán a FINA Világbajnokság egyik leglátványosabb versenyszáma, az óriás-toronyugrás helyszíne lesz, ahol a férfi versenyzőknek 27, a nőknek pedig 20 méter magasról kell ugrásaikat bemutatniuk!

Sportágak:
Óriás-toronyugrás
Az óriás-toronyugrás a sziklaugrásból fejlődött ki, pontosabban a FINA integrálta a programjába a világ egyik legnépszerűbb extrém sportját. A sziklákat felváltották az ugráshoz szükséges, a nőknél 20, a férfiaknál 27 méter magas épített tornyok.
Versenyszámok
Férfi 27m
Női 20m

Programlista>>
Facebook event>>

duna