Nyomorultak - Jegyek / Vásárlás

Nyomorultak - Jegyek Nyomorultak©

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Esemény részletek

Victor Hugo másfél évszázada született, hatalmas ívű, megrendítő regényének méltó zenés színpadi adaptációja Boublil és Schönberg világhírű szerzeménye, amelynek ma már szintén jelentős a múltja és világszerte óriási a sikere.

A musicalt a londoni ősbemutatója óta eltelt három évtizedben a világ 42 országában játszották, lefordították 22 nyelvre, és díjai között szerepel a Laurence Olivier-, Tony-, valamint a Grammy-díj is.
Schönberg áradó, az emberi lélek legmélyebb regisztereit megérintő zenéje új minőséget ad a regényben feltáruló szenvedélynek, szabadságvágynak, fájdalomnak és emberszeretetnek. „Lélekre hangszerelve” kelti életre a 19. század forrongó, nyugtalan Franciaországának hányatott sorsú, emblematikus alakjait, az álmaiktól megfosztott, összetört életeket.

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében. Szavaik erejét Miklós Tibor kivételes szépségű fordítása adja.

Jean Valjean: Miller Zoltán / Tóth Attila / Zöld Csaba
Javert: Debreczeny Csaba / Egyházi Géza / Feke Pál
Enjolras: Fejszés Attila / Nagy Balázs
Marius: Borbély Richárd / Solti Ádám
Fantine: Baranyai Annamária / Vágó Bernadett
Cosette: Foki Veronika / Tóth Angelika
Eponine: Simon Boglárka / Tóth Andrea
Thénardier: Nagy Sándor / Weil Róbert
Thénardierné: Balogh Anna / Sáfár Mónika
Püspök: Csengeri Attila / Vikidál Gyula
Gavroche: Bauer Gergő / Pál Dániel Máté
Kis Cosette: Bánsági Petronella / Beale Emma / Vida Sára