icon-cross


A bevásárló kosara üres

Kosár megtekintése

Pokolgép 35 / jubileumi nagykoncert - Jegyek pokolgép©

Pokolgép 35 / jubileumi nagykoncert

Nincsenek aktív előadások ennél a rendezvénynél!

Info

A Rock FM bemutatja:

 

MINDHALÁLIG POKOLGÉP!!!

POKOLGÉP 35 éves JUBILEUMI NAGYKONCERT

2018. június 8. péntek, 19.00 óra Papp László Budapest Sportaréna

 

Vendégek: OMEN, NAGY FERÓ, PAKSI ENDRE, RUDÁN JOE

 

A zenekar újult erővel a jövőben is tovább folytatja, de a legendás, 1990-ig működő formációt most láthatod utoljára színpadon, együtt!

Igazi metál ünnep lesz az Aréna színpadán, hiszen a magyar rockzenei élet első és leghíresebb metálzenekara ünnepeli fennállásának 35-ik évfordulóját. A nagyszabású, több, mint háromórás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, és a banda két legsikeresebb formációja lép fel. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb dalaiból. A koncerten nagyszerű hang és látványtechnikára, pirotechnikára számíthatnak a nézők. A vizuál technikát egy Európa-szerte elismert, magyar VJ, és mapping művész, Besnyő Dániel csinálja majd

A közönség megszokhatta, hogy a nevezetesebb évfordulókon együtt ünnepel, közösen koncertezik a Pokolgép zenekar éppen aktuális formációja. és a zenekar hírnevét megalapozó 1984 és 1990 között működő, akkori ötösfogat. Sajnos ennek vége. Az „öregfiúk” elhatározták, hogy a június 8.-i, az Arénában megrendezésre kerülő gigakoncert lesz a régi banda utolsó közös fellépése, mivel ezt már a jövőben nem lehet túlszárnyalni. Természetesen a zenekar alapító és vezető Kukovecz Gábor együttese tovább él és nagyszerű, szuggesztív fellépéseivel továbbra is várja a rajongókat.

 

A színpadon a ’84-90-es formáció:

Kukovecz Gábor – ének, gitár

Kalapács József – ének

Nagyfi László – gitár

Pazdera György – basszusgitár

Tarca László – dobok

 

Valamint az új Pokolgép:

Kukovecz Gábor – gitár

Tóth Attila – ének

Z. Kiss Zalán – gitár

Pintér Csaba – basszusgitár

Kleineisel Márk – dobok

 

Vendégek:

Nagy Feró – ének

Paksi Endre – ének

Rudán Joe – ének

 

A koncertet az

OMEN együttes nyitja

 

A Pokolgépet a '80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga „Pepe” Tibor. Az 1983-a „Ki mit tudon” a zsűri mindig kiszavazta őket, de a közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a „Jel” című számuk előadásával a második helyezést érték el.

 

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi László lett a csapat tagja. Többször léptek fel az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead elő zenekaraként. Ez a koncert meghozta nekik az elismertséget.

1986-ban „Totális metál” címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott el, a következőből, a „Pokoli színjátékból” pedig 90.000 kelt el. '85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött. '89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek a bandában. Jött Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül a 1995 szeptember 2-ai nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

 

1999. május 8-án, a „Metál Fesztiválon” tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér „Pinyő” Csaba, Láris „Csiga” László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében. 2003. október 4.-én, majd 2014. június 7-én egy-egy koncertre összeállt a régi, klasszikus banda. Most, 2018. június 8-án újra együtt lesz az egykori  legendás csapat

A több, mint háromórás koncerten fellép a régi banda, játszik több zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és a mai Pokolgép együttes is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót.

 

 

 

További információk